Dziwny jest ten świat ....a jeszcze dziwniejsze te forum Wink

szukam sygnału GPS...
Autor Wiadomość
15-11-2008, 12:09, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2010, 20:54 przez agkom. )
Post: #1
Full User
Offline
piyak


Wyróżnienia:

szukam sygnału GPS...
Witam. MOja Automapa w wersji 5.2 nie znajduje sygnału. Telefon lezał z włączonym programem przez 1h i nic nie znalazł. GPS podłączony hest do port COM3 w programie, prędkość odczytu w programie to 4800 bps. W Ustawieniach telefonu port progamu GPS to także COM, a port sprzętu GPS to port COM9, szybkość transmisji to 4800. Moze ktoś mi pomóc w rozwiązaniu tego problemu? :>
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
15-11-2008, 13:43, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2009, 15:49 przez agkom. )
Post: #2
Full User
Offline
andriejev


Wyróżnienia:

Re: "Szukam sygnału GPS..." - AutoMapa 5.2
Wyjdz z domu Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
15-11-2008, 16:31, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2009, 15:50 przez agkom. )
Post: #3
Full User
Offline
lechu100000


Wyróżnienia:

Re: "Szukam sygna?u GPS..." - AutoMapa 5.2
Znany problem - z moich obserwacji wynika że aby złapać sygnał potrzebny jest ruch(jeżeli będziesz się przemieszczał, np: samochodem to sygnał znajduje odrazu - przynajmniej w moim przypadku) sprawdź moją wersję i napisz :ugeek:
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
18-11-2008, 16:31, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2009, 15:52 przez agkom. )
Post: #4
Full User
Offline
WrB


Wyróżnienia:

Re: "Szukam sygna?u GPS..." - AutoMapa 5.2
Miałem podobny problem u mnie zaś podobnie lecz pomogło tylko xtra .. ale wystarczyło tylko raz ją włączyć i fixa wyłapuje za każdym razem ; )
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
07-12-2008, 15:18, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2009, 15:53 przez agkom. )
Post: #5
Full User
Offline
nooowik


Wyróżnienia:

GPS-szukanie
więc..... w ustawieniach AutoMapy mam wartość portu COM7 i szybkość transmisji 4800, w ustawieniach telefonu w sensie ustawienia-->zewnętrzny gps tez mam COM 7 a nadal nie wykrywa mi satelit, jestem na dworze, jestem w ruchy, jechałem ponad 2h i nic sie nie działo Sad

pomoże mi ktoś ??
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
07-12-2008, 16:38,
Post: #6
Full User
Offline
KoSma


Wyróżnienia:

Re: GPS-szukanie
nie wykrywa Ci sygnalu czy GPS ? bo jak GPS to wlacz modul telefonu.

Najpewniej zainstaluj BeeLineGPS (linka znajdziesz tu na forum) i wykryj na nim nadajnik i potestuj dzialanie GPS.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
07-12-2008, 17:06, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2009, 15:53 przez agkom. )
Post: #7
Full User
Offline
nooowik


Wyróżnienia:

Re: GPS-szukanie
nie wykrywa sygnału Sad cały czas jest szukanie sygnału gps Evil
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
07-12-2008, 21:52,
Post: #8
Administrator Specjalny
VIP
Offline


Wyróżnienia:

Re: GPS-szukanie
no niestety. idź na dwór i czekaj.. czasami nawet pól godziny...
SPV M3000->Samsung Omnia->Samsung Omnia2->HTC HD2->Samsung Omnia2->Samsung Galaxy S->Sony Ericsson Xpieria X10->Samsung Galaxy S II->HTC 7 Mozart->Sony Xperia P
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
09-12-2008, 21:20, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2009, 15:59 przez agkom. )
Post: #9
Full User
Offline
marcinbb


Wyróżnienia:

Re: GPS-szukanie
Matulek napisał(a):Nie widoczne dla niezalogowanych.
Zarejestruj się.

Potwierdzam, ja zainstalowałem wersję finalną ( wcześniej miałem betę ) odpaliłem już jakiś czas temu a GPS nadal szuka...

Poczekaj spokojnie z telefonem przy oknie ( jeżli widzisz większy kawałek nieba ) i czekaj... zawsze w menu możesz kliknąć i popatrzeć co znalazł u mnie teraz mam widok na zielono 3 satelit a raz na jakiś czas pojawi się coś na żółto - po czym znika Evil
Ale już przy wcześniejszej wersji uzbroiłem się w cierpliwość - co prawda teraz mam wspomagacza piwko - ja sobie pisze posta a telefon knuje i szuka.

Powinni pisać w instrukcji zimny start to czasami dziesiątki minut - ale warto jak już raz znajdzie później ma o wiele łatwiej.

/EDIT
zmieniłem prędkość na 115 i działa o wiele szybciej - już znalazł
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
14-12-2008, 17:19, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2009, 16:01 przez agkom. )
Post: #10
Full User
Offline
Daramel


Wyróżnienia:

"szukam sygna?u GPS..."
Poprzedni temat został zamknięty choc odpowiedzi wcale nie rozwiązują problemu. Po uruchomieniu automapy (wersja 5.2) wyświetla sie napis "szukam sygnału GPS..." i nie może go znaleśc. Niezależnie czy jestem w budynku czy jade samochodem.Z tego co widze jest to częsty kłopot użytkowników Omni. Może zna ktoś jakieś skuteczne rozwiązanie tego problemu.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post


[-]
Udostępniaj treści z tego wątku (Dostępne przyciski)
Facebook Twitter Google+ Wyślij maila

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Błędne odczyty pozycji gps i zrywanie sygnału Omnia i900 Automapa 6.10 kiczis 7 1,680 30-12-2013, 16:10
Ostatni post: zbisz41
  Automapa 6.8.1 Final lub 6.9 łapanie sygnału procomp 23 6,468 02-10-2011, 23:20
Ostatni post: ochkarol
  AutoMapa 6.8.1 - Szukanie sygnału GPS... i nic więcej Wodzu95 3 2,833 27-07-2011, 11:56
Ostatni post: agkom
  GPS nie odnajduje sygnału. szymi91_91 3 1,286 28-04-2011, 18:27
Ostatni post: zbisz41
  Brak sygnału GPS petarda 6 2,420 03-02-2011, 23:12
Ostatni post: SalowyMareczek


Wróć do góry