Dziwny jest ten świat ....a jeszcze dziwniejsze te forum Wink

 Android SDK
Autor Wiadomość
20-11-2011, 15:11, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-10-2013, 12:05 przez Spidey. Powód: Brak )
Post: #1
Full User
Offline
HQ2000


Wyróżnienia:

Android SDK
Podstawowe informacje

Nazwa aplikacji Android SDK

Wersja aplikacji
System PC Win XP/Vista/7 
Dodatkowe info Brak
Strona domowa >> KLIKNIJ <<

Najnowsza wersja Brak aktualizacji


Android SDK Screenshot Android SDK Screenshot




Masz ochotę poszperać w najnowszym Androidzie? Ściągnij Ice Cream Sandwich SDK

Dostępnych jest sporo wersji androida, można uruchomić:
-ANDROID 4.0
-ANDROID 3.2
-ANDROID 3.1
-ANDROID 3.0
-ANDROID 2.3.3
-ANDROID 2.2
-ANDROID 2.1
-ANDROID 1.6
-ANDROID 1.5

İmage
Kod:
Nie widoczne dla niezalogowanych.
Zarejestruj się.
İmage
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
21-11-2011, 03:34,
Post: #2
Administrator Specjalny
VIP
Offline


Wyróżnienia:

RE: Android SDK
czy ktoś może dać opis jak to działa i jak to uruchomić? pobrałem niby wszystkie pakiety i paczki i inne duperele, ale poza okienkiem pobierania pakietów nie mam nic innego?
SPV M3000->Samsung Omnia->Samsung Omnia2->HTC HD2->Samsung Omnia2->Samsung Galaxy S->Sony Ericsson Xpieria X10->Samsung Galaxy S II->HTC 7 Mozart->Sony Xperia P
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
21-11-2011, 13:15, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-11-2011, 13:22 przez rbl. Powód: Brak )
Post: #3
Zasłużeni seniorzy
Tłumacz
Uploader
Offline


Wyróżnienia:

RE: Android SDK
Skoro już wszystko pobrałeś i zainstalowałeś to powinieneś mieć dwa pliki .exe

1)SDK Manager.exe
2)AVD Manager.exe

Ten pierwszy uruchamia właśnie to okno do pobierania i instalowania pakietów (w starszych wersjach automatycznie po zamknięciu otwierało się okno do uruchomienia emulatora). Ten drugi plik to emulator "Antka", wystarczy kliknąć w przycisk NEW i podać parametry dla nowego wirtualnego urządzeni takie jak wielkość karty pamięci czy skórkę . W sekcji Hardware należy wybrać suport kart SD. No i klikasz Create AVD, czekasz chwilę i gotowe.

Musisz jeszcze zmienić środowisko:
Start/Panel Sterowania/System/Zaawansowane/Zmienne środowisko w sekcji zmienne systemowe w lini Path na końcu dopisujesz ścieżkę do swojego pliku adb.exe (w moim przypadku (XP) jest to \;D:\android\platform-tools\adb.exe).

No i jeszcze pozostało opisać jak zainstalować .apk na wirtualnym urządzeniu.
Wrzucasz .apk do folderu platform-tools, uruchamiasz wiersz poleceń i w wierszu poleceń otwierasz adb.exe z folderu platrorm-tools. Jak już tam będziesz wystarczy wpisać adb install <nazwa .apk> i poczekać na komunikat potwierdzający zainstalowanie. Jeżeli jakaś aplikacja/gra wymaga roota to w wierszu poleceń wpisujesz adb root i dopiero wtedy instalujesz.

To tak w skrócie.



Możesz jeszcze iść na skróty i sprawdzić aplikację YouWave Android, znacznie bardziejłatwiejsza w użytkowaniu.
                               

İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
21-11-2011, 13:46,
Post: #4
Administrator Specjalny
VIP
Offline


Wyróżnienia:

RE: Android SDK
dzięki za instrukcjęWink pomogłaWink

i jeszcze pytanko z innej beczki. U Was też tak muli ten emulator?
to u mnie chodzi gorzej niż Huawei na stockowym ROMieWink

i nawet po kilku minutach używania wywaliło błąd LauncheraTongue
SPV M3000->Samsung Omnia->Samsung Omnia2->HTC HD2->Samsung Omnia2->Samsung Galaxy S->Sony Ericsson Xpieria X10->Samsung Galaxy S II->HTC 7 Mozart->Sony Xperia P
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
21-11-2011, 17:44,
Post: #5
Zasłużeni seniorzy
Tłumacz
Uploader
Offline


Wyróżnienia:

RE: Android SDK
Najplynniej dziala w trakcie emulowania Antka2.2 to jest chyba poziom 8 o ile dobrze pamietam.


Ten drugi co podalem to dziala duzo lepiej.
                               

İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
22-11-2011, 19:10,
Post: #6
Full User
Offline
rutersik


Wyróżnienia:

RE: Android SDK
witam jest możliwość ściągnięcia Android 2.2 Platform gdzieś osobno nie przez ten program z powodu kiepskiego neta przerywa mi czasami to błąd pobierania jest (z orange net) no jak by dało jakiś link podrzucić to było by fajnie
pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
22-11-2011, 20:56,
Post: #7
Zasłużeni seniorzy
Tłumacz
Uploader
Offline


Wyróżnienia:

RE: Android SDK
SDK Android posiada znaczy się emuluje wszystkie platformy Antka ale nie można ich pobrać osobno. Są integralną częścią emulatora.

Ale jak doczytasz dokładniej to w poście nr 3 znajdziesz alternatywny program, ważący dużo mniej.
                               

İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post


[-]
Udostępniaj treści z tego wątku (Dostępne przyciski)
Facebook Twitter Google+ Wyślij maila


Wróć do góry