Dziwny jest ten świat ....a jeszcze dziwniejsze te forum Wink

Zapomniałem wzoru odblokowania
Autor Wiadomość
10-12-2011, 12:26,
Post: #1
VIP
Offline
El Guaje!


Nagrody:

Zapomniałem wzoru odblokowania
Urządzenie z Androidem:
SG Mini


Zapomniałem wzoru odblokowania w galaxy mini da się jakoś to ... zrobić żeby wzoru nie było albo Hard Reset tylko w jaki sposób
İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
10-12-2011, 15:47,
Post: #11
coyotexxx

 
Wyróżnienia:

RE: Zapomniałem wzoru odblokowania
No to jeszcze inaczej.
Czy jak kilka razy podasz błędny wzór to nie prosi o zalogowania do konta google?
+ Odpowiedz cytując ten post
10-12-2011, 15:48, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2011, 15:56 przez rbl. Powód: Brak )
Post: #12
Zasłużeni seniorzy
Tłumacz
Uploader
Offline


Wyróżnienia:

RE: Zapomniałem wzoru odblokowania
Ponoć można to obejść poprzez przytrzymanie przycisku Home w trakcie uruchamiania systemu ale działa on tylko do momentu ponownego włączenia blokady.
Czyli trochę lipa.
Czytałem kiedyś, że po wklepywaniu złego wzoru w pewnym momencie aplikacja (nie wiem o jakiej aplikacji była to mowa) prosi o podanie hasła do konta na gmail.com i o ponowne podanie wzoru blokady.


Widzę, że kolega wyżej już napisał o czymś podobnym
                               

İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
10-12-2011, 15:54,
Post: #13
VIP
Offline
El Guaje!


Wyróżnienia:

RE: Zapomniałem wzoru odblokowania
nie ma czegoś takiego
İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
10-12-2011, 15:56,
Post: #14
Zasłużeni seniorzy
Tłumacz
Uploader
Offline


Wyróżnienia:

RE: Zapomniałem wzoru odblokowania
Po 5 złych próbach powinien wyskoczyć komunikat o konieczności odczekania 30sek, na tym właśnie ekranie chyba gdzieś na dole powinna być widoczna opcja logowania poprzez konto gmail.
                               

İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
10-12-2011, 16:05,
Post: #15
VIP
Offline
El Guaje!


Wyróżnienia:

RE: Zapomniałem wzoru odblokowania
No niestety czytałem o tym ale u mnie nie ma pisze tylko Połączenie alarmowe
İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
10-12-2011, 16:05,
Post: #16
coyotexxx

 
Wyróżnienia:

RE: Zapomniałem wzoru odblokowania
wipe data/factory reset
  1. Wyłącz telefon
  2. Wciśnij i przytrzymaj przycisk Home i Power
  3. Powinno uruchomić się menu, z którego wybierz wipe data/factory reset

edit

(10-12-2011, 16:05)BolaN napisał(a): Nie widoczne dla niezalogowanych.
Zarejestruj się.
Widziałem jeszcze filmik na YT, że można wybrać 112 i wtedy mając dobry refleks dostać się do menu telefonu.
+ Odpowiedz cytując ten post
10-12-2011, 16:10, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2011, 16:11 przez rbl. Powód: Brak )
Post: #17
Zasłużeni seniorzy
Tłumacz
Uploader
Offline


Wyróżnienia:

RE: Zapomniałem wzoru odblokowania
Znalazłem jeszcze coś innego. Wymaga konsoli adb czyli pracy na wierszu poleceń, a robi się to tak:

1. otwieramy wiersz poleceń
2. i wpisujemy to
Cytat:Nie widoczne dla niezalogowanych.
Zarejestruj się.

8. ponownie uruchamiamy telefon i powinno grać
                               

İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
10-12-2011, 16:28,
Post: #18
VIP
Offline
El Guaje!


Wyróżnienia:

RE: Zapomniałem wzoru odblokowania
a jak mam dostać się do tego adb ?
İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
10-12-2011, 16:56, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2011, 17:11 przez rbl. Powód: Brak )
Post: #19
Zasłużeni seniorzy
Tłumacz
Uploader
Offline


Wyróżnienia:

RE: Zapomniałem wzoru odblokowania
Wydobyłem samą konsolę adb żebyś nie musiał pobierać i aktualizować całego SDK Emulator
Do pobrania tutaj:
Kod:
Nie widoczne dla niezalogowanych.
Zarejestruj się.


1. Pobierz, wypakuj i przenieś np. na dysk C.
2. Podłącz telefon do PC czy co tam masz
3. Uruchom wiersz poleceń i wpisz cd c:\ADBFile i enter
4. teraz wpisz adb.exe i enter, teraz pojawi się cała lista poleceń jakie obsługuje konsola
5. dla pewności wpisz adb start-server i potem adb devices powinieneś otrzymać potwierdzenie, że konsola połączona jest z twoim telefonem. Pojawi się nr portu twojego urządzenia.
6. teraz wpisz to:
Cytat:Nie widoczne dla niezalogowanych.
Zarejestruj się.


Jeżeli nie pomoże to zrób według tego co napisałem wcześniej. W zasadzie to jedno i to samo tylko, że bardziej zautomatyzowane. Nie trzeba nic wyciągać i wrzucać ponownie do urządzenia.
                               

İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
10-12-2011, 17:01,
Post: #20
Zasłużeni seniorzy
Tłumacz
Uploader
Offline


Wyróżnienia:

RE: Zapomniałem wzoru odblokowania
Ależ Wy ludkowie kombinujecie...
Volume UP + Home + Power (powinien zadziałać tryb Download a może nawet i Recovery) i romujemy stockiem (Full Wipe) - wystarczy mieć tylko kopię zapasową swoich danych. 15 minut i fon jak nowy.
                               

İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post


[-]
Udostępniaj treści z tego wątku (Dostępne przyciski)
Facebook Twitter Google+ Wyślij maila

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Zapomniałem wzoru blokady Jaaakubek 6 1,384 12-07-2014, 22:15
Ostatni post: Ziomal_1313


Wróć do góry