UWAGA!!! - Download nie jest płatny!!!
To tylko reklama Adf.ly, trzeba poczekać 5sec i kliknąć na ikonkę "SKIP AD" w górnym prawym rogu ekranu aby przejść do pobierania!!!!
To tylko reklama Adf.ly, trzeba poczekać 5sec i kliknąć na ikonkę "SKIP AD" w górnym prawym rogu ekranu aby przejść do pobierania!!!!
Windows Phone Device Manager
| Autor | Wiadomość |
|
07-01-2012, 18:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-03-2012 21:34 przez Budniu. Powód: Aktualizacja wersji )
|
||
![]() ![]() Budniu
|
Windows Phone Device Manager
Nazwa aplikacji:
Windows Phone Device Manager Wersja: 1.10
Strona domowa: http://www.touchxperience.com/ W związku z tym, że już kiedyś popełniłem taki opis na innym forum pozwolę sobie go tylko skopiować, ale wzbogacić o baaaaardzo istotną informację odnośnie obsługi Mango 7.5. Obecna wersja 1.8, która wspiera w pełni Mango jest pierwszą publiczną wersją tego programu dostępną dla wszystkich. Program jest niczym innym jak aplikacją do zarządzania naszym telefonem z poziomu PC (czymś w rodzaju Active Sync czy Windows Mobile Device Center). Windows Phone Device Manager Windows Phone Device Manager: - Zarządzanie aplikacjami w telefonie (podgląd, instalacja, deinstalacja również aplikacji homebrew), - Zarządzanie plikami: eksploracja telefonu, kopiowanie/usuwanie plików, - Synchronizacja plików i folderów, - Integracja w eksploratorem Windows w komputerze (przeciągnij i puść, kopiuj, wklej), - Możliwość wysyłania do telefonu plików, aplikacji, dzwonków, linków, etc., - Backup telefonu (na tyle na ile Zune na to pozwala), - Zczytywanie pełnych informacji o telefonie (CPU, ROM, RAM, pamięć, sieć, bateria, OS,...), - Zczytywanie informacji o pamięci, - Dodawanie własnych dzwonków, - Wysyłanie sms-ów, e-maili, notatek, - Dzielenie schowka systemowego z komputera, - Wysyłanie systemowych powiadomień do telefonu, - Wsparcie dla połączeń sieciowych, - Automatyczne parowanie urządzenia z komputerem (nie potrzeba ręcznie wpisywać adresu IP telefonu lub komputera), - Podgląd telefonu na komputerze (specjalne okno), - Podgląd ikon programów z plików *.xap, - Restartowanie telefonu, Zmiany w wersji 1.10 - kompatybilność z systemem Windows 8 - delikatne zmiany UI - kilka poprawek Zmiany w wersji 1.9 - zwiększenie stabilności działania - zwiększenie ilości klatek na sekundę przy pulpicie zdalnym do 30 kl/s - naprawiony błąd z backupem dla zablokowanych urządzeń - naprawiony błąd z robieniem screenu ekranu telefonu - poprawki drobnych błędów TouchXperience: - Tworzenie własnego menu (foldery, skróty, etc.) - Dodawanie folderów, aplikacji, kontaktów, linków do stron, map, dokumentów i innych widżetów, - Możliwość przypięcia utworzonych folderów oraz pojedyńczych aplikacji do ekranu głównego telefonu, - Ułożenie/posegregowanie aplikacji i gier, - Eksploracja plików w telefonie, - Wsparcie dla wielozadaniowości (multitasking support) - Ustawianie własnego tła, - Menadżer kontaków, - Menadżer połączeń, - Zmiana ikon programów Opis po polsku co jest potrzebne do działania i jak uruchomić: 1. Odblokowany telefon Windows Phone 7.5 2. System operacyjny w komuterzez Windows Vista lub Windows 7 32/64-bit 3. Zainstalowane w komputerze .NET Framework 4.0 4. Zainstalowane w komputerze Zune software 4.8 lub następna 5. Zainstalowane w komputerze Windows Phone SDK 7.1 lub następna Instalacja 1. Pobieramy plik instalacyjny i instalujemy na komputerze (po zainstalowaniu zalecany restart systemu): Widoczne tylko dla zalogowanych. Zaloguj się, bądź kliknij niżej aby się zarejestrować.2. Od teraz program mamy w autostarcie systemu, gdyż najpierw musi być on uruchamiany, a po tym dopiero podłączany telefon do kompa. 3. Podłączamy nasz telefon do komputera. Powinien zostać wykryty automatycznie, jeżeli nie w oknie programu (w prawym górnym rogu) rozwijamy menu kontekstowe i wybieramy "Connection". 4. Przy pierwszym uruchomieniu program zainstaluję w naszym telefonie aplikację o nazwie TouchExperience, która każdorazowo po podłączeniu telefonu do kompa musi być uruchomiona, żeby program działał i zczytywał wszystkie informacje o telefonie. Każde kolejne uruchomienie programu już nic nam nie istaluje w telefonie. To w zasadzie wszystko. Linki Strona autora projektu: Widoczne tylko dla zalogowanych. Zaloguj się, bądź kliknij niżej aby się zarejestrować.Inne screeny: Widoczne tylko dla zalogowanych. Zaloguj się, bądź kliknij niżej aby się zarejestrować.Link do XDA: Widoczne tylko dla zalogowanych. Zaloguj się, bądź kliknij niżej aby się zarejestrować.Support: Widoczne tylko dla zalogowanych. Zaloguj się, bądź kliknij niżej aby się zarejestrować.A tu mój filmik jeszcze z marca 2011 r. kiedy pierwszy raz się z tym zetknąłem: Spróbujcie bo warto - będziecie w szoku pod względem funkcjonalności. ZANIM ZADASZ PYTANIE ZAJRZYJ DO INSTRUKCJI OBSŁUGI URZĄDZENIA, O KTÓRE PYTASZ, JEST TAM DUUUUUŻO INFORMACJI |
|
|
Dzisiaj
|
|
|
![]() Mariolka |
Mariolka poleca:
| |
|
|
|
13-03-2012, 21:34
|
||
![]()
|
RE: Windows Phone Device Manager
Jestem pod wrażeniem. Instalacja programu banalna a jakie korzyści. To moje pierwsze kroki na odblokowanym WP i odrazu trafiam na coś takiego zachwycającego. Pełna informacja, pełen dostęp do telefonu jak nigdzie indziej! Narazie to tylko wstępne wrażenia ale podzielam pogląd WARTO! bo dla Windows phonowca jest to rzecz z kategorii "Must have"! Świetna wstawka! Plusik leci
Moje smartphony: Samsung Omnia i900, Samsung Omnia i8000, HTC HD2 , Sony Ericsson Xperia X10, LG Swift Black , HTC HD7, HTC Sensation, Samsung Galaxy SII, HTC TITAN , Galaxy Nexus oraz obecnie HTC ONE X! |
|
|
07-06-2012, 13:18
|
||
![]() ![]() zbisz41
|
Prosze moderke o sprawdzenie i ewentualne przeuplodowanie
![]() Widoczne tylko dla zalogowanych. Zaloguj się, bądź kliknij niżej aby się zarejestrować.Widoczne tylko dla zalogowanych. Zaloguj się, bądź kliknij niżej aby się zarejestrować.***
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi. ![]() *** „Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa” ![]() SZACUNEK? Dam ci go tyle, ile dostałem od ciebie ! |
|
|
15-11-2012, 00:36
|
||
przemcio18-19
|
mi nie chce dzialać
mam odblokowany fon a nie umiem sie połaczyc zadnym programem oprucz zune ... a błedy mam takie 0x89731812 jak zune odpalony 0x89731811 jak zune wyłóczony nic pozatym sie nie dzieje windows 7 x64 HTC MOZART |
|
|
15-11-2012, 19:29
|
||
przemcio18-19
|
rozwiązałem problem, okazało się ze ZUNE nie zainstalowalo jednego sterownika (był ale stary) i dlatego nie można było sie połączyć z programami a obiawiało się to błędem polączenia z internetem w ZUNE
wątek do tematu http://support.microsoft.com/kb/2468384/...wsignin1.0 |
|
|
15-11-2012, 19:33
|
||
![]()
|
A jesteś pewien że dobre SDK wgrałeś dla telefonów nie dla komputerów. Nazwy są podobne , ja sie np pierwszym razem pomyliłem. Sprawdź czy spełniasz na pewno wszelkie wymagania podane przez Budnia i nie ma siły żeby nie działało.
Moje smartphony: Samsung Omnia i900, Samsung Omnia i8000, HTC HD2 , Sony Ericsson Xperia X10, LG Swift Black , HTC HD7, HTC Sensation, Samsung Galaxy SII, HTC TITAN , Galaxy Nexus oraz obecnie HTC ONE X! |
|
|
Dzisiaj
|
|
|
![]() Mariolka |
Mariolka poleca:
| |
|
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Windows Phone Preview dla Windows 7/8 | kwapol | 0 | 99 |
21-03-2013 23:59 Ostatni post: kwapol |
|
Windows Phone 7 Device Emulator |
rbl | 8 | 2,125 |
25-03-2012 16:39 Ostatni post: dymekxxl |
|
Wersja mobilnaWróć do góryWróć do forów

mam odblokowany fon a nie umiem sie połaczyc zadnym programem oprucz zune ... a błedy mam takie