Dziwny jest ten świat ....a jeszcze dziwniejsze te forum Wink

 Splashtop Remote Desktop HD
Autor Wiadomość
29-02-2012, 21:15, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-10-2013, 15:37 przez Spidey. Powód: Brak )
Post: #1
Zasłużeni seniorzy
Tłumacz
Uploader
Offline


Wyróżnienia:

Splashtop Remote Desktop HD 1.9.10.3
Podstawowe informacje

Nazwa aplikacji Splashtop Remote Desktop HD

Wersja aplikacji 1.9.10.3      
Android (wersja) 3.1+ (Honeycomb) 
Dodatkowe info Brak
Strona domowa >> KLIKNIJ <<
Google Play >> KLIKNIJ <<

Najnowsza wersja Brak aktualizacji

Testowano na Galaxy Tab 10.1


Splashtop Remote Desktop HD Screenshot Splashtop Remote Desktop HD Screenshot Splashtop Remote Desktop HD Screenshot




Aplikacja tylko dla tabletów

Przeważnie jest tak, że mamy na stacjonarnym kompie pulpit urządzenia mobilnego.
Ja zaproponuję sytuację odwrotną: wyświetlmy sobie pulpit naszego PCta na mobilku - w tym przypadku na tablecie.

Niniejszy program nie tylko wyświetla nam pulpit PCta ale pozwala w pełni nim sterować. Przeniesione zostają nawet dźwięki jakie wydaje nasz blaszak czy laptop - systemowe, muzyka etc...
Suma sumarum możemy sobie zabrać naszego pseudo-PCta do łóżeczka na przykład Big Grin

To, że program na pewno działa widać na moim pulpitowym bałaganie, który zapodałem poniżej. Enyłej... bałagan powstał z powodu przeskalowania pulpitu laptopa do rozdzielczości tableta. Jak na obrazku widać wszystko jest OK. Nic się nie zniekształciło, obraz jest ostry i wyraźny...
Działa mysz laptopowa co widać po kursorze w centrum ekranu.

İmage

Ja połączyłem się przez lokalną sieć WiFi, ale producent odgraża się, że można to również zrobić poprzez Internet.
Konfiguracji opisywał nie będę bo jest banalna i prowadzona w trybie kilku kroków na PC.

Paczka zawiera program do instalacji na tablecie (*.apk) oraz PCtowy streamer (*.exe dla Windowsa). Streamer dla MacOS można pobrać ze strony projektu.

İmage
Kod:
Nie widoczne dla niezalogowanych.
Zarejestruj się.

Kod:
Nie widoczne dla niezalogowanych.
Zarejestruj się.

                               

İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
24-06-2012, 09:23,
Post: #11
Full User
Offline
karateka28


Wyróżnienia:

RE: Splashtop Remote Desktop HD
możesz przyjacielu powiedzieć jeszcze jak to odpalić żeby przez internet można było "przechwycić " ekran ? pytam, ponieważ u mnie po odpaleniu programu na ekranie komputera jest tylko podany adres wewnętrzy czyli 192.168 ... itd. czy muszę w ruterze przydzielić ten adres , dodając port ten który wygenerował program i dopiero wtedy przez internet będę mógł przejąć ekran podając zewnętrzy adres 83.175. ... itd z ( : wygenerowanym portem ) ? bo jak tak , to też nie działa Sad
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
24-06-2012, 10:39, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-06-2012, 11:12 przez rbl. Powód: Brak )
Post: #12
Zasłużeni seniorzy
Tłumacz
Uploader
Offline


Wyróżnienia:

RE: Splashtop Remote Desktop HD
OK. Pożartowali i pościemniali trochę to teraz czas na konkrety i oczywiste oczywistości.

(24-06-2012, 00:54)coyotexxx napisał(a): Nie widoczne dla niezalogowanych.
Zarejestruj się.

Aby połączyć się z SRD poprzez własne domowe WiFi wystarczy zadbać tyko o to by oba urządzenia znajdowały się w tej samej sieci - korzystały z jednego rutera.
PCtowy streamer musi być aktywny - możesz go nawet spróbować trochę przekonfigurować w opcjach choć nie jest to niezbędne. Sprawdzić tylko należy czy urządzenia używają tych samych portów. Po uruchomieniu SRD na tabie, program sam powinien znaleźć PCta. W tym przypadku używasz adresów IP z własnej sieci domowej czyli tych "192.168 ... itd."

Aby połączyć się z SRD poprzez Internet (gdy np. jesteś poza domem), w ruterze musisz zbindować port na którym działa SRD - czyli przekierować go bezpośrednio na swój komputer tak, by wywołanie tego portu "z zewnątrz" trafiało bezpośrednio na komputer z uruchomionym streamerem. Podobnie robi się z portami dla torrenta czy osiołka. Każdy ruter posiada takie opcje.
SRD wywołujesz wtedy poprzez zewnętrzny (publiczny) adres swojego rutera - właśnie ten "83.175. ... itd". Najlepiej by ten adres był stały a nie zmienny jak np. w Neostradzie - tak będzie dużo łatwiej.

Pilnować musisz tu kilku rzeczy:
1. tak w PCtowym streamerze jak i w SRD na tabie muszą być ustawione te same porty,
2. dobrze by tab nie znajdował się w zasięgu Twojego WiFi bo tą komunikację będzie uważał za priorytetową
3. nie używaj wywołań internetowych SRD poprzez swoje własne WiFi - bo zawsze będziesz miał problem z połączeniem
                               

İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
24-06-2012, 12:47,
Post: #13
Full User
Offline
karateka28


Wyróżnienia:

RE: Splashtop Remote Desktop HD
ok... no to inaczej , zacznę od początku.

mam stałe ip zewnętrze. 83.175 ... itd

w laptopie mam zainstalowany splashtop streamer w wersji 1.7.5.4.


w laptopie:
w zakładce "setting" zaznaczone są dwie pierwsze opcje , a trzecia nie jest zaznaczona ( enable screen blanking ....itd) . w opcji "advanced setting" wpisany jest port o którym potem...

w zakładce "security" podałem hasło takie samo jak w tablecie przy konfiguracji

w zakładce "network" podany jest adres @ google ( zalogowany )

ROTHER:

VIRTUAL SERVERS:

192.168.... ITD PORT taki jak był wpisany w ustawieniach w stacjonarnym ( "advanced setting" )

TABLET:

w tablecie ( asus transformer prime ) splashtop remote hd w wersji 1.9.6.5 r 9217

konfiguracja:

computer name: nazwa laptopa
ip adres: adres zewnętrzy
security code: takie jak w laptopie w zakładce "SECURITY"
RESOLUTION : 1280X720
PORT NR. taki jak podany w laptopie w zakładce : SETTINGS --> ADVANCED SETTINGS , oraz w ruterze

---------------------


wyszedłem z domu po za zasięg rutera ( do samochodu ) włączyłem funkcję rutera w telefonie ( galaxy s2 ) i przy próbie połączenia się z laptopem na powyższych ustawieniach ... mieliło... mieliło i wyskoczyło failed conect



co zrobiłem nie tak ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
24-06-2012, 16:30,
Post: #14
coyotexxx

 
Wyróżnienia:

Odp: RE: Splashtop Remote Desktop HD
(24-06-2012, 10:39)Wall-E napisał(a): Nie widoczne dla niezalogowanych.
Zarejestruj się.
A no widzisz. Tu przyznaję nie zaglądałem ślepo wierząc, że piszecie o jednej wersji programu i nawet jeśli miałbym jakieś wątpliwości to Wasze dywagacje utwierdziły mnie w przekonaniu, że istnieje tylko jedna wersja.
Generalnie użycie argumentu o wielu wersjach w odpowiedzi na pytanie Angelusa wyjaśniło by temat w 100%.
Chyba jednak sam musiałeś pokopać aby uzyskać informacje o różnych wersjach. Wink

Cieszy mnie takie zainteresowanie kwestią oznaczeń aplikacji oraz ich późniejszym, solidnym umotywowaniem. Dzięki temu jesteśmy bardzo rzetelnym forum. Smile


İmage
+ Odpowiedz cytując ten post
24-06-2012, 16:51,
Post: #15
Zasłużeni seniorzy
Tłumacz
Uploader
Offline


Wyróżnienia:

RE: Splashtop Remote Desktop HD
(24-06-2012, 16:30)coyotexxx napisał(a): Nie widoczne dla niezalogowanych.
Zarejestruj się.

Nie musiałem kopać bo te pozostałe wersje wyświetlają się w GP jako "Inne aplikacje tego programisty". Poza tym używałem każdej z nich ze zwykłej babskiej ciekawości (oczywiście poza wersją dla tabletów Sony) - poniekąd stąd wynikają moje negatywne opinie na temat używania tego programu na ekranie mniejszym niż 10 cali Big Grin
                               

İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
11-06-2013, 21:48,
Post: #16
Full User
Offline
karateka28


Wyróżnienia:

RE: Splashtop Remote Desktop HD
(24-06-2012, 12:47)karateka28 napisał(a): Nie widoczne dla niezalogowanych.
Zarejestruj się.

ok ... już wszystko działa na moich ustawieniach. wkończu wszystko się ze sobą połączyło . dzięki za pomoc chłopaki Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post


[-]
Udostępniaj treści z tego wątku (Dostępne przyciski)
Facebook Twitter Google+ Wyślij maila

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
   Smart IR Remote for Galaxy S4/Htc One Punisher 1 919 11-01-2015, 12:18
Ostatni post: Toldo
   Remote Keyboard Frozen 0 868 04-05-2013, 22:10
Ostatni post: Frozen
   Jump Desktop rbl 0 1,051 29-01-2013, 11:26
Ostatni post: rbl
   TeamViewer (Remote Viewer) rbl 0 943 05-11-2012, 22:04
Ostatni post: rbl
   YouTube Remote coyotexxx 0 1,070 22-04-2012, 16:00
Ostatni post: coyotexxx


Wróć do góry