Dziwny jest ten świat ....a jeszcze dziwniejsze te forum Wink

Błąd przy połączeniu do PC
Autor Wiadomość
17-05-2012, 18:24,
Post: #1
Full User
Offline
kajetan1912


Nagrody:

Błąd przy połączeniu do PC
Urządzenie z Androidem:
SGS II


Witam wszystkich,
mam następujący problem z SGS II:
po podłączeniu do komputera nic się nie dzieje jest tylko znaczek ładowania, natomiast na PCcie wyskakuje komunikat
"niezidentyfikowane urządzenie" i tyle. NIe łączy się też przez KIES, gdy próbuje podłączyć go jako pamięć masową prosi o odłączenie kabla [oczywiście gdy jest odłączony Smile]. Nie mam pojęcia co się dzieje.
Z góry dzięki za pomoc!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
17-05-2012, 18:38,
Post: #2
Ronon Dex

 
Wyróżnienia:

RE: Błąd przy połączeniu do PC
1. Sprawdź czy w innym porcie USB działa poprawnie
Jeśli nie to:
2. Sprawdź czy kabel nie jest uszkodzony
Jeśli nie to:
3. Całkowicie odinstaluj KIESA i wszystkie jego elementy
4. Zrestartuj PC-ta
5. Pobierz i zainstaluj najnowszą wersję KIESA (potem go uruchom by zassał ewentualne aktualizacje)
6. Zrestartuj PC-ta
7. Zrestartuj telefon
8. Podłącz telefon kablem do USB. Urządzenie powinno zostać wykryte przez system i tu powinno nastąpić instalowanie kilku sterowników - trwa to dosyć długo.
9. Urządzenie powinno być prawidłowo rozpoznane i pokaże się w "Mój komputer".

Uwagi dodatkowe:
Jeśli masz CustomROM zapewne nie będziesz mógł połączyć się z programem KIES - obsługa KIESa jest pierwszym z wyrzynanych elementów ROMu.
+ Odpowiedz cytując ten post
17-05-2012, 20:13,
Post: #3
Full User
Offline
kajetan1912


Wyróżnienia:

RE: Błąd przy połączeniu do PC
Zrobiłem wszystko do kroku 8 już wcześniej niestety podczas instalacji sterowników wyskoczył x a w opcjach nie było niczego konstruktywnego Sad
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
17-05-2012, 21:15,
Post: #4
coyotexxx

 
Wyróżnienia:

RE: Błąd przy połączeniu do PC
Wejdź w Ustawienia/Aplikacje/Dla programistów i odznacz Debugowanie USB.
+ Odpowiedz cytując ten post
18-05-2012, 20:28,
Post: #5
Full User
Offline
kajetan1912


Wyróżnienia:

RE: Błąd przy połączeniu do PC
Niestety od początku było odznaczone.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
18-05-2012, 20:49,
Post: #6
Mistrz Satyry
Ekspert
Mistrz Satyry
Offline
miciugo


Wyróżnienia:

RE: Błąd przy połączeniu do PC
W Ustawieniach zaznacz by pytał się o tryb przy połączeniach z PC, a przed połączeniem wybierz tryb na ekranie fona.
İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
18-05-2012, 20:56,
Post: #7
Zasłużeni seniorzy
Tłumacz
Uploader
Offline


Wyróżnienia:

RE: Błąd przy połączeniu do PC
Jeśli twierdzisz, że wina nie leży po stronie PC to pozostają Ci tylko 2 opcje:
1. Sprawdź ustawienie trybu USB w opcjach urządzenia - poeksperymentuj z tymi opcjami
2. Zrób full-wipe romu - nie wiem co to da, ale nie mam innego pomysłu.

No... pozostaje jeszcze jeden sposób... Zaflaszuj stockowym ROMem, zrób full-wipe i podłącz do PC. Jeśli to nie jest, jak wcześniej twierdziłeś, wina PC, to flash stockiem powinien wyeliminować z podejrzeń Twój obecny ROM.

Jeśli po zaromowaniu stockiem nadal nie będziesz mógł połączyć się z PC to jednak trzeba będzie wrócić do sprawy PC i systemu - ewentualnie uszkodzonego kabla lub urządzenia.
                               

İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
29-05-2012, 19:14,
Post: #8
Full User
Offline
kajetan1912


Wyróżnienia:

RE: Błąd przy połączeniu do PC
Niestety na reset romu nie ma opcji bo Odin za nic nie chce wykryć urządzenia. Zauważyłem też inny problem, nie wiem czy może to mieć jakikolwiek związek ale od ostatniego resetu telefon nie chce się włączyć wyskakuje bateria z termometrem i nic uruchomić go można jedynie pod ładowarką.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
29-05-2012, 21:14,
Post: #9
VIP
Offline
joys


Wyróżnienia:

RE: Błąd przy połączeniu do PC
Sprawdz to na jakimś innym kompie... Po drugie, system w kompie może się już zaśmiecił i dlatego nie rozpoznaje urządzenia (miałem podobnie z odbiornikiem bluetooth, dopiero reinstal systemu pomógł-- dziwne)
Pomogłem? Kliknij na +plus
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post


[-]
Udostępniaj treści z tego wątku (Dostępne przyciski)
Facebook Twitter Google+ Wyślij maila


Wróć do góry