Dziwny jest ten świat ....a jeszcze dziwniejsze te forum Wink

Połączenie USB nie działa
Autor Wiadomość
28-05-2012, 18:05, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2012, 18:05 przez koxx. Powód: Brak )
Post: #1
Full User
Offline
koxx


Nagrody:

Sad  Połączenie USB nie działa
Urządzenie z Androidem:
SG Note


Witam,

Mam problem z podłączeniem swojego SGNa do kompa przez USB. Po podłączeniu do kompa zaczyna ładować ale nie widzi połączenie między kompem a telefonem, po odłączeniu kabla od telefonu status baterii cały czas jest na ładowaniu czyli bateria niby cały czas się ładuje po czym wyskakuje komunikat, że przerwano ładowanie ponieważ napięcie było zbyt wysokie i tak w kółko, tak samo dzieje się po podłączeniu do normalnej ładowarki. Zmieniałem kilkukrotnie ROM ale cały czas dzieje się to samo :-(. Wcześniej miałem ROM REVO nHD V6.

Z góry dzięki za pomoc.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
28-05-2012, 18:19,
Post: #2
Loża Szyderców
GPS Ekspert
VIP
Offline


Wyróżnienia:

RE: Połączenie USB nie działa
Przeczytaj tematy z tego działu :
http://eomnia.net/Forum-Polaczenia-Wi-Fi-Bluetooth-USB-Dane
Jest tam problem z połączeniem do PC Smile może pomorze coś Wink
                                       



***
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.
***
„Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa”Excl
               SZACUNEK?
Dam ci go tyle, ile dostałem od ciebie !
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
28-05-2012, 18:33,
Post: #3
Full User
Offline
koxx


Wyróżnienia:

RE: Połączenie USB nie działa
Wcześniej było wszystko ok i nie miałem problemu z połączeniem. W tym samym porcie i na tym samym kablu sprawdzałem SGNa i SGSa. SGS działa natomiast SGN już nie.

Głównym problemem jest non stop ładująca się bateria nawet przy odłączonym kablu.
Rano jak odłączyłem SGNa od ładowarki widok baterii był cały czas jakby się ładowała a do godz. 1600 spadła mi prawie cała bateria. Jak wyjąłem baterie i włożyłem z powrotem to pokazała nagle 50% wiec powtórzyłem to i spadło już na 20% . Teraz cały czas się ładuje i jest ok ale jak odłączę ładowarkę to mi wywala komunikat, że przerwano ładowanie ponieważ napięcie było zbyt wysokie a ikona baterii wygląda jakby telefon cały czas był podłączony do gniazdka.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
28-05-2012, 18:35,
Post: #4
Administrator Specjalny
VIP
Offline


Wyróżnienia:

RE: Połączenie USB nie działa
może gniazdo USB w telefonie się uwaliło? jakieś zwarcie? bardzo częsty objaw. spróbuj przeczyścić dokładnie (przedmuchać). ale to co opisujesz to wygląda właśnie na błąd rozpoznawania podłączonych rzeczy do gniazda.
SPV M3000->Samsung Omnia->Samsung Omnia2->HTC HD2->Samsung Omnia2->Samsung Galaxy S->Sony Ericsson Xpieria X10->Samsung Galaxy S II->HTC 7 Mozart->Sony Xperia P
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
28-05-2012, 18:40,
Post: #5
Loża Szyderców
GPS Ekspert
VIP
Offline


Wyróżnienia:

RE: Połączenie USB nie działa
Czyszczenie pomoże ale i Vipe by się przydało , czyli taki Hard Reset . Jesli dobrze rozumiem ładowarka i kabel mają ten sam objaw ?Czy to wszystko idzie na jednym kablu?
                                       



***
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.
***
„Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa”Excl
               SZACUNEK?
Dam ci go tyle, ile dostałem od ciebie !
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
28-05-2012, 18:53, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2012, 18:55 przez koxx. Powód: Brak )
Post: #6
Full User
Offline
koxx


Wyróżnienia:

RE: Połączenie USB nie działa
wipe nic nie daje czyszczenie gniazda też nie, wgranie nowego romu też nic. teraz wyłączyłem telefon mając 42% baterii a po włączeniu mam 8%. Nie wiem o co chodzi. Albo gniazdo albo bateria? Ale jak bateria może mieć wpływ na gniazdo?? A gniazdo wydaje mi się, że działa bo normalnie mi ładuje tylko telefon nie widzi kompa a komp nie widzi telefonu. I po odłączeniu od kompa albo od ładowarki pokazuje takie coś:

Nie widoczne dla niezalogowanych.
Nie widoczne dla niezalogowanych.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post


[-]
Udostępniaj treści z tego wątku (Dostępne przyciski)
Facebook Twitter Google+ Wyślij maila


Wróć do góry