Dziwny jest ten świat ....a jeszcze dziwniejsze te forum Wink

Ręczny wybór operatora.
Autor Wiadomość
06-06-2013, 19:21, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2013, 19:23 przez zbisz41. )
Post: #1
Loża Szyderców
GPS Ekspert
VIP
Offline


Nagrody:

Ręczny wybór operatora.
Urządzenie z Androidem:
Inne


Sprzęt:
Alcatel One Touch Scribe HD 8008D

Soft:
Android 4.2.1 Jelly Bean ROOT

Sieć:
Play

Problem :
Telefon często gubi sieć, w miejscach o małym zasięgu nie ma wcale , czasem pokazuje pełen zakres a dzwoniący słyszy "abonent poza zasięgiem" , nie można dzwonić.
Działa jako tako tylko gdy sieć Play korzysta z innego operatora.Na Play bardzo często jest pełen zasięg aplikacja do pomiaru sygnału GSM pokazuje 50-70 % mocy a telefon głuchy.
I tu kolejny problem: ręczny wybór innego operatora działa kilka czy kilkanaście minut ,następuje samoistne przejście na Play i z zasady zwiecha GSM.Pisze z zasady bo czasem telefon i 2 godziny pracuje poprawnie i nie wiadomo kiedy i dlaczego przestaje działać .

Pytania:
Czy można w jakiś sposób-poza systemowym wybrać operatora na stałe?
Czy jest jakaś aplikacja do tego?
Może jakaś inna sugestia .
                                       



***
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.
***
„Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa”Excl
               SZACUNEK?
Dam ci go tyle, ile dostałem od ciebie !
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
06-06-2013, 19:48, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2013, 19:49 przez Format. )
Post: #2
VIP
Full User
Loża Szyderców
Offline
Format


Wyróżnienia:

RE: Ręczny wybór operatora.
W poczciwym moim staruszku S2 wystarczyło jak miałem kiedyś na paru radio roma-ch sieczka z zasięgiem wystarczyło wybrać ręcznie zasięg "partnera" play na chwile obecną są to już wszyscy operatorzy a jako że ja już mam kilku letną karte to mi pokazuje to co pokazuje (hihi) ale co by nie wybrać to będzie krajowy roaming play-a zgodny z opłatami jak by sie dzwoniło z macierzystego zasięgu.

İmage

Mam nadzieje że pomogłem.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
06-06-2013, 19:57,
Post: #3
Loża Szyderców
GPS Ekspert
VIP
Offline


Wyróżnienia:

RE: Ręczny wybór operatora.
(06-06-2013, 19:48)Format napisał(a): Nie widoczne dla niezalogowanych.
Zarejestruj się.
No niestety nie pomogłeś Big Grin a szkoda
                                       



***
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.
***
„Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa”Excl
               SZACUNEK?
Dam ci go tyle, ile dostałem od ciebie !
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
07-06-2013, 12:13,
Post: #4
Full User
Offline
zbigzydecki


Wyróżnienia:

RE: Ręczny wybór operatora.
A może by wymienić kartę sim.Może to coś pomoże.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
07-06-2013, 19:09,
Post: #5
Administrator
Niedostępny


Wyróżnienia:

RE: Ręczny wybór operatora.
Włączyć roaming?
Wszyscy "partnerzy" Playa są odbierani jako roaming...
İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
07-06-2013, 21:11,
Post: #6
Loża Szyderców
GPS Ekspert
VIP
Offline


Wyróżnienia:

RE: Ręczny wybór operatora.
Temat ze tak powiem już nieaktualny Big Grin
Telefon posiada bug w sofcie , wymaga naprawy wklejenia łatki .
                                       



***
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.
***
„Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa”Excl
               SZACUNEK?
Dam ci go tyle, ile dostałem od ciebie !
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post


[-]
Udostępniaj treści z tego wątku (Dostępne przyciski)
Facebook Twitter Google+ Wyślij maila


Wróć do góry