Dziwny jest ten świat ....a jeszcze dziwniejsze te forum Wink

ROT dla Jotki 11.2.A.0.31 jak to zrobić?
Autor Wiadomość
19-06-2013, 21:23, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-06-2013, 21:24 przez foorest1. )
Post: #1
Full User
Offline
foorest1


Nagrody:

ROT dla Jotki 11.2.A.0.31 jak to zrobić?
Urządzenie z Androidem:
SG i7500


Witam, Proszę o prosty opis jak zrotować ten rom na xperia J. Jak na razie wszystko co widziałem jest napisane bardzo skomplikowanym językiem. Nie chcę instalować Zrootowanego romu 11.2.A.0.31 autorstwa gavster26 + Adrenaline Engine, tylko zrotować ten co mam i wywalić bzdury które są zbędne w aparacie. Dodatkowo gdzieś coś przeczytałem że można przyspieszyć telefon za razem zmniejszając zużycie baterii - więc jeśli by się dało to też poproszę o link do owej aplikacji.
Z góry dzięki za pomoc.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
19-06-2013, 23:51,
Post: #2
Full User
Offline


Wyróżnienia:

RE: ROT dla Jotki 11.2.A.0.31 jak to zrobić?
Prosim http://eomnia.net/showthread.php?tid=15258

Uprzedzam i zapraszam http://eomnia.net/forumdisplay.php?fid=683
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
20-06-2013, 06:24, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-06-2013, 06:25 przez Ziomal_1313. )
Post: #3
Zasłużeni seniorzy
Ekspert
VIP
Offline
Ziomal_1313


Wyróżnienia:

RE: ROT dla Jotki 11.2.A.0.31 jak to zrobić?
root możesz zrobić tak samo jak do wersji 21 to co kolega dał wyżej niestety nie pomoże bo do innej wersji. a jak masz zablokowany boot loader to niestety rom zrootowany ten co podales. jest jeszcze jeden sposób na innym forum ale autor zapronil kopiować
İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
20-06-2013, 12:15, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-06-2013, 13:00 przez foorest1. )
Post: #4
Full User
Offline
foorest1


Wyróżnienia:

RE: ROT dla Jotki 11.2.A.0.31 jak to zrobić?
Jak odblokować zablokowany boot loader? I czy w końcu się da to zrobić czy nie? Bo jakos nie rozumiem. "root możesz zrobić tak samo jak do wersji 21" poproszę o link...
"a jak masz zablokowany boot loader to niestety rom zrootowany ten co podales" - czyli zmiana ROMU? "jest jeszcze jeden sposób na innym forum ale autor zapronil kopiować" - czy ktoś zna ten sposób?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
20-06-2013, 15:55,
Post: #5
Zasłużeni seniorzy
Ekspert
VIP
Offline
Ziomal_1313


Wyróżnienia:

RE: ROT dla Jotki 11.2.A.0.31 jak to zrobić?
Jak odblokować bootlooader:

Kod:
Nie widoczne dla niezalogowanych.
Zarejestruj się.


Ja odblokowywałem wg tego turtoriala. Tylko przeczytaj dobrze warunki gwarancji i tak dalej.

Root dla 21:

http://eomnia.net/showthread.php?tid=16300

jak będziesz chciał robić tym sposobem to napisz załatwie ci kernel do wersji 31

ten soft nie jest w cale ciężko zmienić tylko trzeba to zrobić ze spokojem
İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
20-06-2013, 17:28,
Post: #6
Full User
Offline
foorest1


Wyróżnienia:

RE: ROT dla Jotki 11.2.A.0.31 jak to zrobić?
Jeśli to nie jest takie skomplikowane to podeślij mi potrzebne pliki z prostym opisem. Takim bez skrótów typu JB bo to już chyba mam. Chętnie poprawię działanie j-tki tyle że nie chcę robić tego na ślepo. Chcę wiedzieć co robię. Czy przy drugim sposobie gwarancję szlak trafia?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
20-06-2013, 17:33,
Post: #7
Zasłużeni seniorzy
Ekspert
VIP
Offline
Ziomal_1313


Wyróżnienia:

RE: ROT dla Jotki 11.2.A.0.31 jak to zrobić?
dzisiaj albo jutro postaram się dodać ten soft z moim opisem. przy drugim opisie teoretycznie się traci ale w praktyce różnie bywa. poczytaj sobie o jotce link masz w 2 poscie bo część rzeczy z tamtąd będzie ci potrzebne
İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
20-06-2013, 17:35, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-06-2013, 17:44 przez foorest1. )
Post: #8
Full User
Offline
foorest1


Wyróżnienia:

RE: ROT dla Jotki 11.2.A.0.31 jak to zrobić?
Jeśli możesz to opisz to w miarę łopatologicznie no i koniecznie daj wszystkie linki do programów. AAAAAA jeszcze jedno pytanko czy nie będzie przeszkadzało że mam windowsa 7 ? Jak sprawdzić czy mam już JB ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
20-06-2013, 17:43,
Post: #9
Zasłużeni seniorzy
Ekspert
VIP
Offline
Ziomal_1313


Wyróżnienia:

RE: ROT dla Jotki 11.2.A.0.31 jak to zrobić?
postaram się to zrobić w miarę czytelny sposób. a to poczytaj sobie o tym co tam jest i win7 to nie problem cały czas na nim pracuje
İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
20-06-2013, 17:54,
Post: #10
Full User
Offline
foorest1


Wyróżnienia:

RE: ROT dla Jotki 11.2.A.0.31 jak to zrobić?
Nigdzie nie ma ani słowa czy mam JB czy ten drugi. Ostatnio po podłączeniu chyba do kompa zmieniło mi się oprogramowanie. Tylko czy to jest to JB czy nie? Jak narazie zassałem SuperUser ale tam jest napisane "Gdy mamy już zainstalowany JB" i ???
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post


[-]
Udostępniaj treści z tego wątku (Dostępne przyciski)
Facebook Twitter Google+ Wyślij maila

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  root systemu jak zrobić przemek 1 1,404 23-01-2012, 10:48
Ostatni post: dymekxxl


Wróć do góry