Dziwny jest ten świat ....a jeszcze dziwniejsze te forum Wink

Galaxy SII działa wolno i zużywa dużą ilość pamięci ram
Autor Wiadomość
08-11-2013, 15:52, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-11-2013, 22:58 przez WARCHOL7. Powód: Brak )
Post: #1
Full User
Offline
WARCHOL7


Nagrody:

Galaxy SII działa wolno i zużywa dużą ilość pamięci ram
Urządzenie z Androidem:
SGS II


Witajcie dzisiaj nowa porcja z mojej mini-seri: "Problemy z Szajsungiem s2"
Tym razem tak z dzień po pobraniu asphalt 8 tel zaczął mi się ciąć, tzn nie chciało mi wyszukać folderów w powerampie.
Zauważyłem że zużycie Ram-u też mi trochę wzrosło (Clean master).
No więc zrobiłem factory reset i .... jeszcze gorzej.
Zmieniłem softa na stockowego LSW i wgrałem jeszcze raz kernel Siyah.
Telefon miał problemy z załadowaniem listy aplikacji w google play.
Pobrał parę aplikacji, ale nie dał rady aktualizować już zainstalowanych (pokazuje że niby jest w trakcie i nic.)
Zużycie pamięci wzrosło i CAŁY CZAS jest używane ponad 80-90% pamięci ram.
Nawet przeglądarki nie chce właczyć nie wspominając o mało wymagających grach.
Ekran blokady się zacina...
Odpiąłem go od ładowarki z rana o 6(100%) patrze a o 7 jest już 25.
No to podpinam jeszcze raz i jak wracam ze szkoły (ŁADUJE) i mam 1%!!!!
Wyłączam tel, włączam laptopa i pisze ten oto wątek.
Czego to może być wina, zmiana softu nic nie dała(jednoplikowy), co mogę zrobić?
Pomożecie?

@Edytował: ml16 (08-11-2013,16:25):

Niepoprawny tytuł tematu. 24 h na poprawę.

Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
08-11-2013, 17:20,
Post: #2
Full User
Offline


Wyróżnienia:

RE: Problemy AGAIN!!!
Dzwiny przypadek... Miałem pdoobnie ze swoim Samsungiem, wiesz co było później? Dokończe twoja historie...
... następnie mój sgs2 zaczal dziwnie się zachowywac, no to co... Zmienie mu rom! A co to !! No to jazda... Wciepam mu PAC-mana, instalacja (pykuś, smykuś), instalacja przebiegła pomyślnie, no to vol up na reboot Tongue I wlaśne wtedy sam sie skończyl...
Lezy na półce a w ręku trzymam HTC One X Big Grin


Jeżeli chcesz się bawic, to ciepnij mu jakis custom, ale "wajpnij oll" przed instalacja, pozdro Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
08-11-2013, 17:24,
Post: #3
Full User
Offline
WARCHOL7


Wyróżnienia:

RE: Problem z pamiecia RAM.
Jakieś inne sugestie? (A chciałem już zbierać na ps4...)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
08-11-2013, 17:28,
Post: #4
Full User
Offline


Wyróżnienia:

RE: Problem z pamiecia RAM.
Co masz na myśli w słowach "inne sugestie"?

Może opowiedz nam coś więcej... Lecisz na STOCK-ach i tylko zmieniasz kernel? Czy uzywasz customów na oficjalnych bazach ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
08-11-2013, 18:40,
Post: #5
Full User
Offline
WARCHOL7


Wyróżnienia:

RE: Problem z pamiecia RAM.
Dotąd "leciałem na stockach i tylko zmieniałem kernele" ale jeśli to może pomóc to przerzuce się na customy.

@Edytował: ml16 (08-11-2013,22:42):

Temat dalej źle nazwany (brak konkretów). Proponuję " Galaxy SII działa wolno i zużywa dużą ilość pamięci ram" Wink

Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
09-11-2013, 14:44,
Post: #6
VIP
Ekspert
Offline


Wyróżnienia:

RE: Galaxy SII działa wolno i zużywa dużą ilość pamięci ram
Przerzuć się na custom najlepiej nie bazowany na stocku (CyanogenMod lub AOSP). W celu uzyskania większej wydajności AOSP jest lepsze Wink
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
09-11-2013, 15:51,
Post: #7
Full User
Offline
Dominik916


Wyróżnienia:

Odp: Galaxy SII działa wolno i zużywa dużą ilość pamięci ram
A ja używam stocka z kernelem apolo i chodzi dobrze. Może spróbuj wgrać Odinem rom GB 3 plikowy i dopiero sobie update do JB. A jeszcze zapytam czy przy zmianie kernela używasz skryptu czyszczącego? Może już trochę namieszane w telefonie jest :-)

Wysłane z mojego GT-I9100
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
09-11-2013, 16:48,
Post: #8
Full User
Offline
WARCHOL7


Wyróżnienia:

RE: Galaxy SII działa wolno i zużywa dużą ilość pamięci ram
Dobra trochę zlamie... ale o jakiej opcji czyszczącej mówisz?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
09-11-2013, 20:03,
Post: #9
Full User
Offline
Dominik916


Wyróżnienia:

RE: Galaxy SII działa wolno i zużywa dużą ilość pamięci ram
Oj tam zaraz zlamić.
Myślę, że to tutaj znajdziesz http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2100554 (a dokładniej http://d-h.st/users/ApriliaM3/?fld_id=9253#files - Plik GS2KernelWipeV2.09.zip). Jak coś to mam plik na telefonie, bo już na prawdę nie pamiętam skąd ściągałem Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
09-11-2013, 23:45,
Post: #10
Full User
Offline
WARCHOL7


Wyróżnienia:

RE: Galaxy SII działa wolno i zużywa dużą ilość pamięci ram
Mógłbyś wstawić ten plik na np. Zippyshare i przesłać link na pw? (Coś nie mogę pobrać...)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post


[-]
Udostępniaj treści z tego wątku (Dostępne przyciski)
Facebook Twitter Google+ Wyślij maila

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Komunikat przy kopiowaniu z karty pamięci, problem Wojti60 0 1,672 25-06-2012, 10:49
Ostatni post: Wojti60


Wróć do góry