Dziwny jest ten świat ....a jeszcze dziwniejsze te forum Wink

Problem Alcatel One touch Scribe HD
Autor Wiadomość
06-03-2014, 18:25,
Post: #1
Full User
Offline
wojtek10611


Nagrody:

Problem Alcatel One touch Scribe HD
Urządzenie z Androidem:
Android


Mam problem ponieważ telefon mi się dziś zawiesił zrobiłem hard reset ale telefon odpala się w następującej kolejności -> Logo Alcatel one touch scribe hd -> Logo androida -> logo alcatela z tymi falami niebieskimi i białym tłem i na tym się kończy odpalanie. To logo ostatnie zostaje cały czas i niby system próbuje się ładować ale nic dalej się nie dzieje. Pomóż co mógłbym zrobić, żeby to naprawić.

Zbiszu kazał tutaj napisać i dodaję. Nic nie grzebałem w niczym, żadnych plikach czy coś. Po prostu się na tym nie znam więc niczego nie zmieniałem.

Proszę o pomoc, i to krok po kroku bo naprawdę o ile chodzi o telefony to niewiele wiem.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
06-03-2014, 18:34,
Post: #2
Loża Szyderców
GPS Ekspert
VIP
Offline


Wyróżnienia:

RE: Problem Alcatel One touch Scribe HD
Na początek próbuj :
-pover i vol + przytrzymaj kilkanaście sekund, jeśli nie odpali;
-wejdź w recovery power i vol - wyczyść pamięci vipe factory reset i vipe cache
potem pisz Smile
                                       



***
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.
***
„Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa”Excl
               SZACUNEK?
Dam ci go tyle, ile dostałem od ciebie !
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
06-03-2014, 18:43,
Post: #3
Full User
Offline
wojtek10611


Wyróżnienia:

RE: Problem Alcatel One touch Scribe HD
1 opcja -> hard reset robi się i nadal wraca do stanu tego loga na białym tle. 2 opcja nic się nie dzieje jak naciskam power i vol -
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
06-03-2014, 18:47,
Post: #4
Loża Szyderców
GPS Ekspert
VIP
Offline


Wyróżnienia:

RE: Problem Alcatel One touch Scribe HD
Próbuj drugiej opcji .
Na wyłączonym fonie mocno ( z umiarem) trzymaj oba przyciski pover i vol - powinieneś wejść w recovery.
Jak nie to masz przechlapane , próbuj Smile
                                       



***
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.
***
„Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa”Excl
               SZACUNEK?
Dam ci go tyle, ile dostałem od ciebie !
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
06-03-2014, 18:55,
Post: #5
Full User
Offline
wojtek10611


Wyróżnienia:

RE: Problem Alcatel One touch Scribe HD
Co to znaczy, że mam przechlapane ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
06-03-2014, 18:59,
Post: #6
Loża Szyderców
GPS Ekspert
VIP
Offline


Wyróżnienia:

RE: Problem Alcatel One touch Scribe HD
(06-03-2014, 18:55)wojtek10611 napisał(a): Nie widoczne dla niezalogowanych.
Zarejestruj się.
Nie znasz tego określenia ?
Masz uwalony telefon , mam nadzieję że masz gwarancje jeśli nie to czeka cie dużo pracy żeby reanimować ten telefon.
Napisz co to za model dokładnie , numer gdzie kupiłeś jaki miał system.
                                       



***
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.
***
„Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa”Excl
               SZACUNEK?
Dam ci go tyle, ile dostałem od ciebie !
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
06-03-2014, 19:01,
Post: #7
Full User
Offline
wojtek10611


Wyróżnienia:

RE: Problem Alcatel One touch Scribe HD
One touch Scribe HD 8008X, kupiony w salonie Orange na przedłużenie umowy o ile dobrze pamiętam to miał Andka 4.2.1 chyba, gwarancje mam bo w sierpniu tamtego roku kupowałem go.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
06-03-2014, 19:04,
Post: #8
Loża Szyderców
GPS Ekspert
VIP
Offline


Wyróżnienia:

RE: Problem Alcatel One touch Scribe HD
Hm... czy w końcu udało ci wejść w recovery?
Jeśli nie to można go reanimować ale jak pisałem to dużo roboty i pewnie utrata gwarancji.
                                       



***
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.
***
„Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa”Excl
               SZACUNEK?
Dam ci go tyle, ile dostałem od ciebie !
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
06-03-2014, 19:06,
Post: #9
Full User
Offline
wojtek10611


Wyróżnienia:

RE: Problem Alcatel One touch Scribe HD
Jutro podskoczę do serwisu w Wawie najpierw zobaczę co mi powiedzą. Jak nie da rady to trzeba się będzie zmobilizować i jakoś to zrobić.
Problem rozwiązany -> Wchodzimy na wyłączonym telefonie w recovery. Vol+ i power. Zaskoczyło dopiero za którymś Razem. Jeśli ktoś nie może wyłączyć telefonu to niech robi kilka razy hard reset czyli na białym tle logo alcatela to cały czas power i vol+ za którymś Razem powiniene telefon się całkowicie wyłączyć. U mnie poszło to tak, że czarne tło, podłączyłem do ładowania nacisnąłem na dosłownie sekundę power i pokazał się ekran ładowania z baterią i niebieskim płynem oraz procent baterii. To pokazuje się przeważnie jak telefon jest wyłączony a podłączony do ładowania jest. Potem już odłączenie od ładowania i na wyłączonym telefonie vol+ i power wchodzimy do recovery wybieramy język potem wipe cache partition następnie wipe data/factory reset tam zaznaczamy yes, oraz na sam koniec reboot system now. Trzeba sporo poczekać bo u mnie system dość długo się ładował. Ale wszystko działa tak jak miało działać.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post


[-]
Udostępniaj treści z tego wątku (Dostępne przyciski)
Facebook Twitter Google+ Wyślij maila


Wróć do góry