Dziwny jest ten świat ....a jeszcze dziwniejsze te forum Wink

Brak GSM
Autor Wiadomość
30-04-2014, 16:54,
Post: #1
Loża Szyderców
GPS Ekspert
VIP
Offline


Nagrody:

Brak GSM
Urządzenie z Androidem:
HTC One X


Kolega zakupił używany HOX miał go z 3 miesiące.
Ostatnio pojechał na święta do Niemiec .
W drodze powrotnej kiedy przekroczył granice Polski Smile telefon stracił sygnał GSM , wszedł w tryb samolotu .
Nie pomogły vipe .Wszystko inne działa wi-fi ,BT itp.
Co mogło się stać ?
W sumie dziwne toto Wink
                                       



***
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.
***
„Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa”Excl
               SZACUNEK?
Dam ci go tyle, ile dostałem od ciebie !
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
30-04-2014, 17:46,
Post: #2
Ekspert
Ekipa
Offline
kwapol


Wyróżnienia:

RE: Brak GSM
Ja nie pomogę a jedynie podzielę się podobną historią tyle że z lumią 820. Wszystko działało, aż w pewnym momencie stracił zasięg. Nie było go cały dzień. Wrócił pod wieczór na chwilę i znikł. Ani SR ani HR nie pomogły.
Ktoś coś?
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
06-05-2014, 15:41,
Post: #3
Loża Szyderców
GPS Ekspert
VIP
Offline


Wyróżnienia:

RE: Brak GSM
Na dzień dzisiejszy doszło coś nowego ;
okazało się ze po wpisaniu kodu telefon nie podaje nr imei.
Po telefonicznej konsultacji z mistrzem cvxcvx który miał takie objawy wystarczy wgrać stock rom .
Niestety na chwile obecna kolega oddał do naprawy fon , koleś w punkcie coś miesza Wink .
Albo jest nie kumaty albo chce naciągnąć na kasę.
                                       



***
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.
***
„Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa”Excl
               SZACUNEK?
Dam ci go tyle, ile dostałem od ciebie !
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
06-05-2014, 16:08,
Post: #4
VIP
Ekspert
ROM Cooker
Offline
Toldo


Wyróżnienia:

RE: Brak GSM
Pewnie ma problem z pobraniem odpowiedniego softu Big Grin
LG G3 D855 Titan | Crash Rom v2.1 Android 5.0 | Stock Kernel | Integral MicroSD UHS-1 32GB
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
06-05-2014, 20:18, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2014, 20:20 przez Woojek. )
Post: #5
Mistrz Satyry
Ekipa
Offline


Wyróżnienia:

RE: Brak GSM
Telefon zaznał rozkoszy działania na niemieckich wieżach gsm i nie chce wracać do Polski. Ot i cały problem.
A tak na poważnie, to spytaj znajomego, czy nie korzystał z jakichś otwartych spotów WiFi, bo byc może ktoś Mu się wgramolił na telefon i gnoju narobił.
Przegranymi są ci, którzy nie spróbowali walczyć o marzenia.
Przestrzegaj przepisów BHP
Zwłaszcza na kolei!
İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
06-05-2014, 20:57,
Post: #6
Ekspert
VIP
Offline
cvxcvx


Wyróżnienia:

RE: Brak GSM
Mi ze 2 albo 3 razy wywaliło imei w moim HOXie, jak bawiłem się z romami i modami, z reguły flash z RUU stocka i wipe pomogały.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
09-05-2014, 21:19,
Post: #7
Loża Szyderców
GPS Ekspert
VIP
Offline


Wyróżnienia:

RE: Brak GSM
No i tu pewnie problem bo w telefonie jest brandowany rom orange .
Jak wgrac stock, czy może wystarczy wgrać rom orange?
                                       



***
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.
***
„Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa”Excl
               SZACUNEK?
Dam ci go tyle, ile dostałem od ciebie !
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
09-05-2014, 21:21,
Post: #8
Ekspert
Tłumacz
VIP
Offline


Wyróżnienia:

RE: Brak GSM
Myślę że najlepiej wgrać stock rom czysty WWE czyli dla Europy Wschodniej. Niech poda tylko CID tego telefonu i wszystko ustalimy, znajdę rom i powinno śmigać...
Moje smartphony: Samsung Omnia i900, Samsung Omnia i8000, HTC HD2 , Sony Ericsson Xperia X10, LG Swift Black , HTC HD7, HTC Sensation, Samsung Galaxy SII, HTC TITAN , Galaxy Nexus , HTC ONE X, Xperia Z, Samsung ATIV S, NOKIA LUMIA 925, LG G2, HTC 8X, LUMIA 925, LUMIA 930, MEIZU MX4 --------------- LG G2 GOLD SE!                        



İmage



Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
10-05-2014, 19:10,
Post: #9
VIP
Ekspert
ROM Cooker
Offline
Toldo


Wyróżnienia:

RE: Brak GSM
Jeśli fon jest z orangowym cidem to wwe przecież nie ruszy?

Tapnięte z Xperii Z1
LG G3 D855 Titan | Crash Rom v2.1 Android 5.0 | Stock Kernel | Integral MicroSD UHS-1 32GB
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
11-05-2014, 02:35, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2014, 02:36 przez miciugo. Powód: Brak )
Post: #10
Mistrz Satyry
Ekspert
Mistrz Satyry
Offline
miciugo


Wyróżnienia:

RE: Brak GSM
Podstawa to mieć s-off. Dopiero jak zrobisz s-off, to możesz zmienić CID na WWE (HTC__001) lub WEE (HTC__032) i wgrać RUU WWE.
Jeśli nie masz s-off, to musisz odblokować bootladera (zostanie ślad czyli flaga TAMPERED w bootladerze), wgrać custom recovery (CWM lub TWRP) a poprzez nie najnowszy backup z orenżady (znajdziesz w sieci).
İmage
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post


[-]
Udostępniaj treści z tego wątku (Dostępne przyciski)
Facebook Twitter Google+ Wyślij maila

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  brak zasięgu, 100% baterii oraz uszkodzony aparat foto Insomnia 3 708 13-04-2014, 18:41
Ostatni post: Insomnia


Wróć do góry