Dziwny jest ten świat ....a jeszcze dziwniejsze te forum Wink

oClever Quantum 4 po zainstalowaniu Chainfire 3D
Autor Wiadomość
09-09-2014, 20:04,
Post: #1
Full User
Offline
Centek


Nagrody:

oClever Quantum 4 po zainstalowaniu Chainfire 3D
Urządzenie z Androidem:
Inne


Dzisiaj postanowiłem zrootować urządzenie i zainstalować kilka przydatnych aplikacji, które miałem na poprzednim telefonie. Jedną z nich był Chainfire 3D. Po zainstalowaniu i zresetowaniu aparat zawiesza się podczas ładowaniu systemu. Jądro ładuje się pomyślnie, więc nie powinno być większych problemów z wgraniem systemu producenta.

Aha. Próbowałem przywracania ustawień domyślnych systemu ale nic nie dało. Zainstalowanie czegokolwiek w trybie Recovery Mode przy procesorze MTK nie kończy się pozytywnie. Tym bardziej, że nie ma możliwości z karty pamięci, a tylko z pamięci wewnętrznej.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
09-09-2014, 20:14,
Post: #2
Full User
Offline
Centek


Wyróżnienia:

RE: oClever Quantum 4 po zainstalowaniu Chainfire 3D
Czy jest jakiś sposób wgrania systemu podobnie jak z Windows Mobile? Czyli był program na komputerze przez który podczas podłączonego i wyłączonego telefonu można było wgrać nowy system.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
09-09-2014, 21:01,
Post: #3
Loża Szyderców
GPS Ekspert
VIP
Offline


Wyróżnienia:

RE: oClever Quantum 4 po zainstalowaniu Chainfire 3D
Spróbuj jak masz soft w zip przez adb fastboot:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2317790
                                       



***
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.
***
„Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa”Excl
               SZACUNEK?
Dam ci go tyle, ile dostałem od ciebie !
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
10-09-2014, 00:05,
Post: #4
Full User
Offline
Centek


Wyróżnienia:

RE: oClever Quantum 4 po zainstalowaniu Chainfire 3D
Używam komendy "adb sideload k:\the\update.zip" podczas gdy mam włączony Recovery Mode i ADB. Robi się do 93%, następnie przestaje i ja wykonuję reboot po czym oznajmia mnie, że błędny zapis do data. Wykaz błędu: * failed to write data 'protocol fault <no status>' *
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
10-09-2014, 15:25,
Post: #5
Full User
Offline
Centek


Wyróżnienia:

RE: oClever Quantum 4 po zainstalowaniu Chainfire 3D
Jestem pewien, że zresetowanie ustawień fabrycznych nic nie dało. Miałem ustawiony budzik na rano i dzisiaj właśnie się włączył ale oczywiście ze skutkiem zawieszenia systemu.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
10-09-2014, 15:29,
Post: #6
Loża Szyderców
GPS Ekspert
VIP
Offline


Wyróżnienia:

RE: oClever Quantum 4 po zainstalowaniu Chainfire 3D
Kolego nie zrobiłeś do końca ustawień fabrycznych .
Masz recovery?
Wejdź i zrób vipe factory reset i vipe cash
                                       



***
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.
***
„Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa”Excl
               SZACUNEK?
Dam ci go tyle, ile dostałem od ciebie !
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post
10-09-2014, 16:43,
Post: #7
Full User
Offline
Centek


Wyróżnienia:

RE: oClever Quantum 4 po zainstalowaniu Chainfire 3D
Mam takie coś wipe data/factory reset oraz wipe cache partition. Jednak ta funkcja nie wyczyściła mi danych. Czy Ci chodzi o to, że powinienem to zrobić przed wgraniem nowego systemu?
Teraz tak myślę o całkowitym usunięciu systemu przez co miałbym miejsce na wgranie nowego.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
+ Odpowiedz cytując ten post


[-]
Udostępniaj treści z tego wątku (Dostępne przyciski)
Facebook Twitter Google+ Wyślij maila


Wróć do góry